Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

PET ODLIČNIH NA SPLOŠNI MATURI V GIMNAZIJI BC NAKLO

V Biotehniškem centru Naklo smo 11.7. slovesno podelili spričevala za uspešno opravljeno splošno maturo. Gre za generacijo, ki je del svojega šolanja opravljala na daljavo, v minulih letih pa se je izkazala z nesebično pomočjo sošolcem, kulturnim udejstvovanjem, raziskovanjem, projektnim delom in mednarodnim povezovanjem z gimnazijama v Celovcu in Trstu. V spomladanskem roku je k splošni maturi pristopila cela generacija letošnjih dijakov 4. letnikov, vseh 50, od teh jih je 5 doseglo odličen uspeh. Uspešnost na splošni maturi je bila 82-odstotna. Skupaj so dijaki uspešno opravili 231 izpitov, kar predstavlja 92,4 % vseh izpitov.

Odličen uspeh na splošni maturi so dosegli: Zala Pia Biček, Karlo Jemc, Zorica Jović, Tjaša Prevodnik in Nejc Skumavec (4. M).

Cekin in pohvalo za odličen uspeh v vseh 4 letih šolanja so danes prejeli Zala Pia Biček, Jaka Brlogar, Zorica Jović, Tjaša Prevodnik (4. M), Jakob Rozman, Maša Snedec in Nika Zupanec (4. L).

Zelo ponosni smo tudi na to, da uspešno krepimo vrednoto medvrstniške pomoči. Pohvalo za pomoč sošolkam in sošolcem so prejele Pia Baltič, Loti Leban, Sara Meze in Nika Zupanec (4. L).

Letošnja generacija maturantov se je uspešno udejstvovala na kulturnem področju in sodelovala v mladinskem pevskem zboru. Pohvale so prejeli Domen Arko, Katja Janša, Zala Jelenc, Karlo Jemc, Ema Pokorn in Nejc Skumavec.

Podelili smo tudi dve posebni priznanji.

  • Nika Zupanec (4. L) je dobila posebno priznanje za prizadevno in zavzeto delo ter trud na različnih področjih v vseh štirih letih šolanja, za izjemno medvrstniško pomoč in povezovanje kulturnega programa na šolskih prireditvah.
  • Karlo Jemc (4. M) je dobil posebno priznanje za udejstvovanje v pevskem zboru, šolskem bandu in sodelovanje na šolskih prireditvah, sodeloval je pri raziskovalnih nalogah, uspehe je beležil tudi na različnih tekmovanjih. Neprecenljiva je bila njegova pomoč pri promociji šole. S svojim glasbenim nastopom je popestril tudi današnji dogodek.

Vsem maturantkam in maturantom želimo dolge počitnice in uspešno na njihovi nadaljnji poti.