Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

KORITNIK LEBAR ŠPANIJA


CONFLICT MANAGEMENT, EMOTIONAL INTELLIGENCE AND BULLYING PREVENTION (TENERIFE: 24. 6. 2024 do 29. 6. 2024)

V času od 24. 6. 2024 do 29. 6. 2024, sva se dve učiteljici angleškega jezika v okviru projekta Akreditacija SCH 2023, udeležili strukturiranega tečaja na Tenerifih z naslovom: Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention, ki je bil izveden s strani Teacher Academy.

Prvi dan tečaja je bil namenjen spoznavanju udeležencev, kar je bilo odlično izvedeno s pomočjo raznih pedagoških iger. Ko smo se bolje spoznali, smo se razdelili v skupine in s pomočjo aplikacije Actionbound bolje spoznavali mesto San Cristobal La Laguna, kjer je izobraževanje tudi potekalo. V nadaljevanju smo predstavili, s kakšnimi težavami se srečujemo med poukom v svojih državah ter skupaj iskali rešitve.

Drugi dan smo začeli z meditacijo in tako ustvarili prijetno delovno, učno okolje, ki je še kako pomembno za uspešno delo oziroma učenje. Nadaljevali smo s področjem »mentalizacije«, ki nam pomaga razumeti, zakaj se nekdo obnaša kot se in kako prepoznati čustva drugih. Dan pa smo zaključili s temo o stereotipih.

Tretji dan je bil namenjen predvsem uspešni komunikaciji. Iskali smo načine, kako na neočitujoč, lep in razumljiv način dijaku podati neko informacijo ali navodilo.

Četrti dan smo posvetili čustvom, prepoznavanju čustev in kako nam to pomaga pri naših reakcijah. Spoznali smo »No-blame approach« in strategije ter institucije za reševanje in preprečevanje ustrahovanja in nasilja v šolah. Spoznali smo igre, ki nam pomagajo določiti stanje v neki skupini (line game, privilage walk, agree/disagree).

Peti dan je bil namenjen prepoznavanju težav dijakov, tako da smo se učitelji s pomočjo različnih pripomočkov poskušali postaviti v kožo dijakov z določenimi posebnimi potrebami. Izobraževanje smo zaključili s podelitvijo certifikatov, popoldne pa nadaljevali s spoznavanjem severa otoka.

Šesti dan izobraževanja je bil namenjen obisku in spoznavanju znamenitega vulkana El Teide.