Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

SIMJANOVSKI TERAN RAVNIKAR ŠPANIJA


WE ARE ALL SPECIAL: INCLUSION AND SUPPORT FOR STUDENTS WITH SPECIAL NEEDS IN AND OUT OF THE CLASSROOM, Tenerife, 5. 8. – 10. 8. 2024

URŠKA SIMJANOVSKI

URŠKA TERAN RAVNIKAR


V času od 5. 8. – 10. 8. 2024, sva se udeležili strokovnega usposabljanja za učitelje na Tenerifih.

Nenehne spremembe v okolju in številni izzivi zahtevajo nove pristope k delu, kar vključuje tudi pridobivanje novih znanj in veščin. Pedagogi pri tem nismo izjema, prav nasprotno. Stalno učenje in izpopolnjevanje je nujno, da lahko nova znanja prenašamo na mlajše generacije.

Na enotedenskem seminarju smo skupaj s kolegicami iz Portugalske, Švedske, Poljske in Slovaške postavili merila za vključujočo šolo, spoznavali strategije stresa in uravnavanje le tega, spoznavale sodelovalno učenje in vaje za spodbujanje sodelovalne kohezije v šoli, ki je ključnega pomena za ustvarjanje pozitivnega učnega okolja. Govorili smo o medvrstniškem sodelovanju in podpori v vključujočem razredu.

Da bi postali bolj ustvarjalni pri izobraževanju dijakov s posebnimi potrebami, je pomembno spodbujati inovativne metode učenja.

Poleg pridobivanja novih znanj sva imeli priložnost spoznati tudi samo mesto in delček otoka, ki je resnično čudovit. Bogata kultura, ravno pravšnje poletne temperature in prijazni ljudje nama bodo ostali v lepem spominu. Nova znanja bova z veseljem uporabljali pri svojem delu v prihodnje.