Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

Dosegli smo 5 srebrnih priznanj mladih raziskovalcev

V skladu z razpisom Državnega srečanja mladih raziskovalcev Slovenije - Gibanje znanost mladini so strokovne komisije izmed prispelih raziskovalnih nalog na vsakem področju izbrale največ 6 najboljših raziskovalnih nalog. Avtorji nalog, med drugim tudi 5 dijakov Biotehniškega centra Naklo, so bili vabljeni k predstavitvi raziskovalnih nalog na sklepnem delu državnega srečanja, ki se je odvijalo 15. maja 2017 na Gimnaziji in Srednji poklicni, tehniški šoli v Murski Soboti.

 

Na področju agronomije (različna področja) je Tija Zagmeister z nalogo »Vermikompostiranje – kompostiranje s kalifornijskimi deževniki« pod mentorstvom Marije Urankar dosegla srebrno priznanje.

 

Raziskovalna naloga z naslovom  »Vpliv navadnega češmina (Berberis vulgaris) na rast plesni in kvasovk ekološkega sadja«, ki sta jo izdelala Gregor Jakelj in Andrej Papler pod mentorstvom mag. Marjetke Kastelic Švab, sta srebrno priznanje dosegla s področja ekologije.

 

Enako sta srebrno priznanje dosegla tudi Tilen Heberle in Demir Koštić z raziskovalno nalogo  »Zdravljenje onihomikoz z naravnimi antimikotiki« s področja biotehnologije (druga področja) prav tako pod mentorstvom mag. Marjetke Kastelic Švab. 

 

Vsem iskrene čestitke!

Marjetka Kastelic Švab