Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

Gimnazijci na majski ekskurziji

Komaj smo jo dočakali, majsko ekskurzijo seveda. Na njej povežemo prijetno s koristnim, učenje na terenu z veseljem in sproščenostjo.

Prvi letniki smo se odpravili v osrčje Kamniško-Savinjskih Alp, natančneje na Solčavsko. V bližini Igle, znamenitega kamnitega osamelca , smo imeli terensko raziskovanje vode, kamnin in rastlin. Enkratno je biti mali raziskovalec v naravi. Center Rinka v Solčavi je seveda »must see«. Lokalna vodiča sta nam odkrila skrite posebnosti edinstvene Logarske doline. Ekskurzijo smo zaključili z ogledom slapu Rinka in se preko Pavličevega sedla in Jezerskega vrnili domov.

Drugi letniki smo odrivali bisere Primorske. Piran kot staro srednjeveško mesto ponuja veliko zanimivosti, ki jih je vodička še dodatno popestrila. V akvariju so prišli na račun biologi, ki so kar tekmovali, kdo bo prepoznal več ribic. Na koncu smo se spoznali tudi s Strunjanskimi solinami in Mesečevim zalivom.

Tretji letniki smo imeli ekskurzijo zasnovano bolj biotehnološko. V Laškem so nas sprejeli in nam prikazali proizvodnjo njihovih pijač. V Ekomuzeju hmerjarstva in pivovarstva smo izvedeli veliko zanimivega.