Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

Prva Erasmus+ listina na Gorenjskem

V četrtek 17. 11. 2016 sta nam predstavnici nacionalne agencije CMEPIUS slavnostno podelili Erasmus+ listino kakovosti za mobilnosti v poklicnem izobraževanju in usposabljanju.

To bo prva listina podeljena na Gorenjskem. Listino prejmejo Srednje šole, ki so zelo kakovostno izvedle mobilnosti dijakov in učiteljev v tujino. Biotehniški center Naklo sodeluje s kvalitetnimi partnerji v Evropi, tako srednjimi šolami, kot tudi višjimi šolami in različnimi raziskovalnimi ustanovami. Vsako leto smo na praktično izobraževanje s pomočjo evropskih sredstev pošiljali dijake na različne institucije v Avstrijo, Francijo, v Italijo, na Poljsko, Norveško, Nizozemsko, Hrvaško, Češko …

Hkrati pa je Erasmus+ listina podlaga za novo praktično izobraževanje dijakov in učiteljev za obdobje 2016 – 2020. Z uspešno pridobljenim projektom bomo v obdobju 2016 – 2020 lahko izvedli okoli 140 mobilnosti dijakov in 70 mobilnosti učiteljev.

Pravkar so se dijaki vrnili iz prakse na v Vossu na Norveškem (področje naravovarstva in kmetijstva), načrtujemo novo prakso v Geislingu v Nemčiji, ki bo za gimnazijce podjetnostno obarvana. Še v letošnjem šolskem letu, v juniju 2017, dijaki odhajajo na že tradicionalno prakso v Narodni park Nockberge v Avstrijo.