Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

Usposabljanje Erasmus+ BC Naklo: Primer dobre prakse sodelovanja med Univerzo Novi Sad, zadrugami in pridelovalci

Predstavniki BC Naklo smo v začetku aprila obiskali Univerzo Novi Sad, s katero BC Naklo že več let sodeluje  na strokovnem in znanstvenem področju. Najstarejša je Fakulteta za kmetijstvo - Poljoprivredni fakultet z osmimi oddelki, ki deluje že od leta 1954 in jo obiskuje nad 3000 študentov v dodiplomskih, magistrskih in doktorskih programih, nad 350 izvajalcev pa opravlja pedagoško, strokovno in raziskovalno delo. Za praktično izobraževanje in raziskovalno  delo imajo na voljo 100 ha eksperimentalnih polj, eksperimentalno postajo za vinogradništvo in sadjarstvo.

Fakulteta v ospredje postavlja okolju prijazno proizvodnjo, ki je socialno sprejemljiva in ekonomsko učinkovita in je zelo uspešna na strokovnem in znanstvenem področju v strateških partnerstvih pri prenosu inovacij v uporabne komercialne produkte.

Vsi proizvajalci so kot pogoj za uspešno poslovanje izpostavili kvalitetne izdelke, ki jih pričakuje trg.  Sodelovanje med Poljoprivredno fakulteto Univerze Novi Sad in zadrugami ter proizvajalci je primer dobre prakse, saj je kvalitetne proizvode možno dosegati z dobrim sodelovanjem med izobraževalnim  ter raziskovalnim in razvojnim delom. Dogovorili smo se tudi za sodelovanje na letošnji 7. konferenci VIVUS z naslovom "MED VIZIJO IN RESNIČNOSTJO NOVIH OBZORIJ", ki bo potekala 24. novembra 2022 v BC Naklo, v živo in preko spleta.