Back

NEKAJ ŠTUDENTSKIH UTRINKOV…

AKTIVNOSTI ŠTUDENTOV VIŠJE STROKOVNE ŠOLE BC NAKLO

Študenti Višje strokovne šole BC Naklo smo aktivni – poleg predavanj in vaj se udeležujemo tudi raznih ogledov, ekskurzij, terenskega dela, sodelujemo pa tudi pri vseh pomembnejših dogodkih šole kot so konferenca Vivus, Informativni dan, Podelitev diplomskih listin, Dan odprtih vrat in se vključujemo v druge projekte.

S tem, ko smo aktivni, pridobivamo dragocene izkušnje in praktična znanja.

V Splitu je od 16. marca do 21. marca potekal praznik cvetja v Dioklecijanovi palači v Splitu, katerega sem se udeležila tudi jaz. Povabilo za sodelovanje sem dobila s strani Obrtne zbornice Slovenije na pobudo predsednika Florinta g. Simona Ogrizka, mentorja za diplomsko nalogo g. Petra Ribiča in mentorice na tekmovanjih in profesorico iz srednje šole ga. Polone Teran.

V Split sem se odpravila z ekipo Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje s katero smo skupaj ustvarjali dekoracijo, ki je predstavljala Slovenijo. Dekoracija je bila sestavljena iz figovih vej ter slovenskih orhidej Phalaenopsis, katere je priskrbel Ocean Orchids.

Tekom dela sem se naučila veliko novih tehnik, ki mi bodo koristile na prihodnjih tekmovanjih in imela možnost dela z znanimi floristi širom sveta.

Foto in zapis: Leja Brenkuš Porenta, študentka 2. letnika programa Hortikultura

Skip to content