Uradna otvoritev AgriNext kmetijsko-podjetniškega inkubatorja 15. 10. 2025 Projekt AgriNext je dosegel pomemben mejnik z vzpostavitvijo podjetniškega podpornega okolja odličnosti na podeželju Z veseljem sporočamo, da smo s sodelovanjem v mednarodnem projektu AgriNext, dosegli pomemben mejnik na poti podpore trajnostnim …
Matic Pretnar, dijak 2. letnika biotehniške gimnazije, je v oktobru sodeloval na Evropski noči na kviz. Po zmagi na šolskem nivoju se je uvrstil v mednarodno ekipo. Kviz je organizirala ekipa učiteljev, ki v različnih državah sodelujejo v projektih EPAS …
Kozjansko in Obsotelje je eno od štirih biosfernih območij v Sloveniji (Julijske Alpe, Kras, Kozjansko in Obsotelje in Mura).
V ponedeljek, 3. 11. 2025 je naravovarstvenike pri predmetu Ravnovesje ekosistemov obiskal Martin Umek, vodja območne enote Zavoda za Gozdove Kranj.
November je tukaj. Nenavadno lepo vreme za ta letni čas nas spremlja v teh dneh … vabljeni, da v naši široki ponudbi poiščete zanimive izobraževalne vsebine, saj smo skrbno oblikovali program prav za vas. Narezki po moderno, Italijanska kuhinja, Pekovsko …
V četrtek, 23. oktobra 2025, smo na naši šoli izvedli Dan poklicev, na katerem so se predstavili tehniški in poklicni programi Biotehniškega centra Naklo. Učenci osnovnih šol so lahko pobliže spoznali svet kmetijstva, hortikulture, naravovarstva in živilstva. Hvala za obisk! …
Mednarodna konferenca 8. festivala Ko učim, gradim Čuteči um za razumevanje sveta Vabimo vas, da se nam pridružite na mednarodni konferenci z naslovom Čuteči um za razumevanje sveta, ki bo potekala v okviru 8. festivala »KO UČIM, GRADIM«, 14.–15. novembra …
Vabilo DAN GIMNAZIJE 2025 Na Biotehniškem centru Naklo – Gimnaziji, vas vljudno vabimo na Dan gimnazije, ki bo potekal v torek, 11. novembra 2025, ob 16. uri. Dogodek je namenjen učencem in staršem, ki razmišljate o vpisu v gimnazijo ter …
VEGETARIJANSKE IN VEGANSKE JEDI RASTLINSKI PIKNIK Pikniki so čas za sproščeno druženje ob dobri hrani, vendar ko se med povabljenci znajdejo tudi vegetarijanci ali vegani, se marsikdo vpraša, kaj pripraviti, da bodo vsi gosti zadovoljni. Na delavnici bomo ustvarili okusne, …
JEDI BREZ JAJC IN MLEKA NOSTALGIČNI RECEPTI ZA ALERGIKE BREZ JAJC IN MLEČNIN Alergije na jajca in mlečne izdelke so danes vse pogostejše, zato mnogi iščejo načine, kako prilagoditi svoje najljubše jedi. Na delavnici bomo obudili klasične domače jedi v …







