Živilsko prehranski tehnik
Ecotrophelia Junior Slovenija 2025
V četrtek, 24. 4. so se dijakinje 3. letnika programa živilsko-prehranski tehnik udeležile tekmovanja Ecotrophelia junior Slovenija na GZS v Ljubljani. V okviru tekmovanja so dijakinje razvijale inovativne, trajnostne živilske izdelke.
Dijakinji Neli in Lana iz ekipe Koprivca ekspres z mentorico Vanjo Šubic sta dosegli odlično 2. mesto🥈. Razvili sta »ready to eat« instant koprivne jušne rezance 🍜 z dodatkom začimbne mešanice.
Dijakinje Iza, Zala, Juša in Špela iz ekipe Fibi z mentorico Kristino Frlic so dosegle odlično 3. mesto🥉. Njihov izdelek so bili brezglutenski masleni rogljički 🥐 z nadevom karamela-mandelj in bela čokolada-mandelj.
Čestitke dijakinjam in mentoricam.
Post Views: 16