Back

PREGREŠNO DOBRE SLADICE

GIBANICE, ZAVITKI, REZINE

Nudimo 2 tečaja, kjer boste spoznali pripravo priljubljenih rezin in tradicionalnih slovenskih sladic, kot so kremne rezine, prekmurska gibanica in zavitki. Poudarek bo na natančni izdelavi, sestavljanju, pečenju in dekoraciji, da bodo sladice okusne in lepo oblikovane.

Prijave in informacije:
Telefon: 080 3900 / 04 277 21 20 / 041 499 934
Email:   tecaji@bc-naklo.si

1. GIBANICE IN ZAVITKI

Na tečaju se boste naučili pripravljati tradicionalno prekmursko gibanico, eno najbolj prepoznavnih slovenskih sladic, znano po bogatih plasteh in prepletu različnih nadevov. Poseben poudarek bo namenjen tudi pripravi zavitkov iz vlečenega testa in različnih nadevov ter pravilnem zavijanju testa ter peki.

Trajanje tečaja  

1 dan ali 5 pedagoških ur

Cena tečaja

69,00 EUR z DDV

Termin tečaja

9. 4. 2025, ob 16.00

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2. PREGREŠNO DOBRE REZINE

Rezine so priljubljena vrsta svežega peciva, ki navdušujejo s svojo raznolikostjo okusov in čudovitim izgledom. Na tečaju boste spoznali pripravo različnih vrst biskvitov, krem in prelivov, ki skupaj tvorijo popolne sladke rezine. Naučili se boste izdelovati znane klasike, kot so kremna, zagrebška, jogurtova, sadna in čokoladna rezina, ter nekoliko bolj posebne, kot je atraktivna rezina z bučnimi semeni. Poleg priprave bo poudarek tudi na pravilnem sestavljanju, hlajenju in dekoriranju rezin, da bodo tako okusne kot tudi estetsko dovršene.

Trajanje tečaja  

1 dan ali 5 pedagoških ur

Cena tečaja

69,00 EUR z DDV

Termin tečaja

Zbiramo prijave.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz.  tecaji@bc-naklo.si

Skip to content