Back

JEDI BALKANA

IZDELOVANJE BUREKA

Burek je priljubljena jed balkanske kulinarike, znana po tankem vlečenem testu in bogatih nadevih. Njegova priprava zahteva posebno tehniko, ki združuje tradicijo, spretnost in občutek za testo. Na tečaju boste spoznali avtentičen postopek priprave bureka, kot ga poznajo v Srbiji in Makedoniji, ter se naučili oblikovanja in peke te okusne jedi.

 

Prijave in informacije:
Telefon: 080 3900 / 04 277 21 20 / 041 499 934
Email:   tecaji@bc-naklo.si

Na tečaju se boste posvetili pripravi pristnega bureka po tradicionalnem postopku, ki se uporablja v Srbiji in Makedoniji, od koder prihaja tudi izvajalec tečaja. Spoznali boste, kako zamesiti in razvaljati vlečeno testo ter ga s pravilno tehniko raztegniti do želene tankosti, skoraj prosojne plasti. Poleg priprave testa boste izdelali različne nadeve – mesne, sirne, zelenjavne – in se naučili oblikovanja bureka v različnih oblikah. Tečaj bo združil znanje, prakso in pridih kulinarične tradicije Balkana. Tečaj vodi Maryan Antich. 

Trajanje tečaja

1 dan ali 5 pedagoških ur

Cena tečaja

69,00 EUR z DDV

Termin tečaja

12. 11. 2024, ob 16.00
Zbiramo prijave. Pokličite nas.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz.  tecaji@bc-naklo.si

Skip to content