PEKOVSKO PECIVO
IZDELOVANJE PEKOVSKEGA PECIVA
Organiziramo eno- ali dvodnevni tečaj izdelovanja pekovskega peciva, kjer boste spoznali osnove priprave testa, oblikovanja in peke različnih vrst slanega peciva. Tečaj je odlična priložnost za pridobitev praktičnih znanj in nadgradnjo vaših pekarskih veščin – ne glede na to, ali ste začetnik ali že izkušeni ljubitelj peke.
Prijave in informacije:
Telefon: 080 3900 / 04 277 21 20 / 041 499 934
Email: tecaji@bc-naklo.si
Tečaj je primeren tako za začetnike kot za vse tiste, ki se z izdelovanjem pekovskega peciva že ukvarjate. Na eno-ali dvodnevnem tečaju se seznanite z osnovnimi informacijami o pekovskem pecivu in s surovinami za izdelavo. Spoznali boste postopek za pripravo testa, testo boste oblikovali v želeno obliko in izdelali mlince, grisine, žemlje, bombete, štručke, rogljiče, lepinje, ciabato in slanike. Spoznali boste zakaj prihaja do napak izdelkov in kako se jim izogniti. Za razliko od enodnevnega se boste na dvodnevnem tečaju en celoten dan posvetili izdelovanju pletenic. Tečaj izvajata: Kristina Frlic in Miran Ahčin
Tečaj vsebuje tudi določene vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za pridobitev NPK Izdelovalec kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalen način. Usposabljanje ni pogoj za pridobitev NPK certifikata, je pa priporočljivo za vrednotenje vašega znanja in izkušenj v NPK postopku. Več informacij o postopku pridobitve NPK certifikata na povezavi NPK in na telefonski številki 04/620 2663.
Trajanje tečaja
1 dan ali 5 pedagoških ur
Cena tečaja
69,00 EUR z DDV
Termin tečaja
13. 11. 2024, ob 16.00
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________