

KVAŠENO IN KVAŠENO LISTNATO TESTO
SLADICE IZ KVAŠENEGA IN KVAŠENEGA LISTNATEGA TESTA
Kvašeno testo je osnova številnih slastnih in mehkih pekovskih izdelkov, ki jih vsi radi pripravljamo doma. Z malo znanja in prakse lahko iz preprostih sestavin ustvarimo čudovite sladice.
Prijave in informacije:
Telefon: 080 3900 / 04 277 21 20 / 041 499 934
Email: tecaji@bc-naklo.si
Na tečaju se boste poglobili v pripravo kvašenega testa – od pravilne izbire sestavin, tehnike mešanja in gnetenja, do vzhajanja in peke. Spoznali boste razliko med lahkim in srednjetežkim kvašenim testom ter iz njega izdelali raznovrstne sladke dobrote, kot so rogljički, žepki, trikotniki, polžki, buhteljni in potice. Poseben poudarek bo namenjen tudi pripravi kvašenega listnatega testa, ki zahteva nekaj več spretnosti in potrpežljivosti. Iz tega testa boste ustvarjali raznolike oblike, kot so košarice, metuljčki, pentlje in rogljički z različnimi nadevi. Na koncu boste spoznali še trike za peko in dekoracijo, da bodo vaši izdelki ne le okusni, ampak tudi privlačni na pogled.
Trajanje tečaja
1 dan ali 5 pedagoških ur
Cena tečaja
69,00 EUR z DDV
Termin tečaja
25. 11. 2024, ob 16.00
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________