

MED
MED V KULINARIKI
Med že stoletja velja za dragoceno sestavino v kulinariki, saj s svojo naravno sladkobo in aromo obogati tako slane kot sladke jedi. Na tečaju boste odkrivali njegov vsestranski kulinarični potencial skozi pestro paleto domiselno pripravljenih jedi.
Prijave in informacije:
Telefon: 080 3900 / 04 277 21 20 / 041 499 934
Email: tecaji@bc-naklo.si
Med je v kulinariki izjemno vsestranska sestavina, ki jedem ne doda le sladkobe, temveč tudi globino okusa in bogato aromo. Na tečaju boste spoznali, kako med na raznolike načine vključiti v slane in sladke jedi ter ustvariti edinstvene kulinarične kombinacije.
Pripravili boste koromač v solati z avokadom in dimljenim lososom, kruh z orehi in medom, pečeno postrv z zelenjavo in zelišči ter koprovo omako, medeno mariniran piščančji file s temno pomarančno glazuro, zapečen krompir z medom, ajdove kokice z medom in torto vinogradniški čebelar. Te jedi bodo pokazale, kako lahko med oplemeniti okus in doda poseben pečat tudi najbolj preprostim sestavinam. Tečaj vodi Zmago Rovšnik.
Trajanje tečaja
1 dan ali 5 pedagoških ur
Cena tečaja
69,00 EUR z DDV
Termin tečaja
Zbiramo prijave. Termini za šolsko leto 2025/26 bodo določeni v mesecu septembru 2025.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________