Back

PREDELAVA MESA

Predelava mesa

PREDELAVA MESA V MESNE IZDELKE

 

Na tečaju predelave mesa v mesne izdelke se boste seznanili z naslednjimi vsebinami:

  • predelava mesa na domu
  • osebna higiena in higiensko tehnični pogoji za mesnopredelovalne obrate
  • odgovornosti in obveznosti nosilcev obratov
  • obdelava mesa po zakolu
  • senzorične lastnosti mesa
  • kakovost različnih vrst mesa
  • uporaba osnovnih delov mesa
  • mesni izdelki (osnovne sestavine, dodatki in aditivi, ovitki za klobase in kose mesa)
  • vrste mesnih izdelkov (pasterizirane mesnine, sterelizirane mesnine, sušene mesnine in presne mesnine)
  • tehnološki postopki za podaljšanje obstojnosti (toplotna obdelava, sušenje, soljenje in razsoljevanje, dimljenje, zorenje)
  • označevanje in pakiranje izdelkov
  • senzorične lastnosti mesnih izdelkov

Na tečaju boste praktično izdelali: domačo trajno klobaso, trajno klobaso, kranjsko klobaso, hrenovke, jetrno pašteto, pečenice, krvavice, šunkarico, zaseko, gorenjsko prato in aspike. 

Tečaj je primeren za vse, ki se želite s predelavo mesa resneje ukvarjati in za vse, ki želite pridobiti NPK predelovalec/ka mesa na tradicionalen način, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK. 

Trajanje tečaja: 2 dni (20 pedag. ur) – tečaj je izveden kot vikend seminar v prostorih kmetije pr` Soud, Dušan Globočnik s.p., Zagorica 7, 1235 Radomlje
Cena tečaja: 269 EUR z DDV
Termin tečaja: 8. 3. -. 9. 3. 2024

 

Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz.  tecaji@bc-naklo.si

Skip to content