PREDELAVA MESA
Predelava mesa
PREDELAVA MESA V MESNE IZDELKE
Na tečaju predelave mesa v mesne izdelke se boste seznanili z naslednjimi vsebinami:
- predelava mesa na domu
- osebna higiena in higiensko tehnični pogoji za mesnopredelovalne obrate
- odgovornosti in obveznosti nosilcev obratov
- obdelava mesa po zakolu
- senzorične lastnosti mesa
- kakovost različnih vrst mesa
- uporaba osnovnih delov mesa
- mesni izdelki (osnovne sestavine, dodatki in aditivi, ovitki za klobase in kose mesa)
- vrste mesnih izdelkov (pasterizirane mesnine, sterelizirane mesnine, sušene mesnine in presne mesnine)
- tehnološki postopki za podaljšanje obstojnosti (toplotna obdelava, sušenje, soljenje in razsoljevanje, dimljenje, zorenje)
- označevanje in pakiranje izdelkov
- senzorične lastnosti mesnih izdelkov
Na tečaju boste praktično izdelali: domačo trajno klobaso, trajno klobaso, kranjsko klobaso, hrenovke, jetrno pašteto, pečenice, krvavice, šunkarico, zaseko, gorenjsko prato in aspike.
Tečaj je primeren za vse, ki se želite s predelavo mesa resneje ukvarjati in za vse, ki želite pridobiti NPK predelovalec/ka mesa na tradicionalen način, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK.
Trajanje tečaja: 2 dni (20 pedag. ur) – tečaj je izveden kot vikend seminar v prostorih kmetije pr` Soud, Dušan Globočnik s.p., Zagorica 7, 1235 Radomlje
Cena tečaja: 269,00 EUR z DDV
Termin tečaja: 14. 3. in 15. 3. 2025
Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecaji@bc-naklo.si