Back

Stay

Stay

Celotno ime: Still Tourism Around Yard – STAY

Program: Erasmus+, razpis 2023, KA220 sodelovalna partnerstva

Št. projekta: 2023-1-SI01-KA220-VET-000087663

Trajanje: 1. 11. 2023 – 31. 10. 2025

Vrednost: 328.000,00

Vodilni partner: BC Naklo

Ostali partnerji: Coag Jaen (Španija), OnProjects (Španija), 

ASZ (Češka), CIA Toscana (Italija), ADRE (Portugalska), ELO (Belgija).

Kontakt koordinatorja: Jerneja Rozman – jerneja.rozman@bc-naklo.si

O projektu

Agroturizem, imenovan tudi kmečki turizem lahko razložimo kot vsako kmetijsko dejavnost, katere cilj je pripeljati obiskovalce na kmetijo. Pandemija COVID-19 je postala mejnik v priljubljenosti te vrste turizma, čeprav njegovi začetki segajo v petdeseta leta prejšnjega stoletja. Agroturizem vključuje različne dejavnosti, kot so ogledi vinogradov, kampiranje, lovski izleti, kmečke tržnice, opazovanje divjih živali in drugo. Profesionalizacija sektorja, dosežena z ustreznim programom usposabljanja, je ključni dejavnik za uspeh turističnih nastanitev v agroturizmu.

Projekt STAY želi kmetom, živinorejcem, podeželskim turističnim nastanitvam in vsem drugim zainteresiranim stranem ponuditi brezplačno spletno platformo, ki vsebuje visokokakovostno gradivo za usposabljanje o agroturizmu in uspešnem vodenju nastanitvenih obratov, ki ponujajo agroturistične dejavnosti. Tovrstni obrati zagotavljajo dodaten vir dohodka za prebivalce podeželja, hkrati pa ohranjajo naravne in kulturne vire ozemlja na katerem se nahajajo.

Iz omenjene tematike ni statistične preglednosti in primerljivih podatkov, kar je eden od izzivov, ki jih projekt skuša rešiti z zagotavljanjem pregleda stanja v državah izvora partnerjev in v nekaterih drugih izbranih državah (Nemčija, Francija, Švica, Avstrija, Nizozemska …) pa tudi na evropski ravni.

Projekt, ki ga koordinira BC Naklo, sestavlja sedem partnerjev iz šestih različnih držav (Belgija, Češka, Italija, Portugalska, Slovenija in Španija). Pričel se je novembra 2022 in bo predvidoma trajal 36 mesecev (do oktobra 2025).

Cilji

1.

Zagotavljanje orodij za usposabljanje​

Kmetom in živinorejcem zagotoviti orodja za usposabljanje za vzpostavitev uspešnih turističnih obratov, namenjenih agroturističnim dejavnostim. Ta namen bo dosežen z vzpostavitvijo spletne platforme za usposabljanje.

2.

Ozaveščanje​

Ozaveščanje o kulturni in naravni vrednosti območja, na katerem se nahaja nastanitev

3.

Spodbujanje podjetništva​

Spodbujanje podjetništva na podeželskih območjih z zavezanostjo gospodarskim dejavnostim, ki dopolnjujejo kmetijstvo.

4.

Nova delovna mesta​

Ponuditi nova delovna mesta ljudem, ki živijo na podeželju in tako ustaviti praznjenje podeželja.

5.

Spodbujanje dobrih praks​

Spodbujanj, izmenjave izkušenj in dobrih praks med udeleženci projekta iz vse Evrope

 

 

OBVESTILO POSAMEZNIKOM PO 13. ČLENU SPLOŠNE UREDBE O VARSTVU PODATKOV (GDPR) GLEDE OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV1

V EVIDENCI videoposnetkov in fotografij Erasmus+ PROJEKTA AgriNext

    • Upravljavec zbirke osebnih podatkov:

BC Naklo, Strahinj 99, 4202 Naklo, e-pošta: info@bc-naklo.si

    • Kontakt pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov (ang. DPO):
    • upravljalca: povop@sckr.si
    • Namen obdelave osebnih podatkov:

Osebni podatki udeležencev se obdelujejo zaradi urejanja dokumentacije projekta Erasmus+ prejekta STAY in promocije projekta in sicer:

    • Fotografije in podpisne liste za potrebe poročanja Nacionalni agenciji Cmepius.
    • Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov:

Osebnih podatki (ime, priimek, organizacija, podpis) se obdelujejo na podlagi privolitve posameznika: točka (a) prvega odstavka člena 6 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

    • Obrazložitev zakonitih interesov (točka (f) člena 6(1) Splošne uredbe):  /
    • Uporabniki ali kategorije uporabnikov osebnih podatkov, če obstajajo:

Partnerske organizacije projekta STAY in Nacionalna agencija Cmepius.

    • Informacije o prenosih osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo:

Podatki se ne prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije.

    • Obdobje hrambe osebnih podatkov ali, kadar to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja:

Privolitve o objavi posnetkov in imen in priimkov avtorjev le teh šola hrani do preklica privolitve ali do preklica v arhivu fotografij/video posnetkov na projektni spletni strani,  osebni podatki s prijavnice se hranijo 5 let po končanem projektu.

    • Informacije o obstoju pravic posameznika, da lahko zahteva dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev, ali obstoj pravice do ugovora obdelavi in pravice do prenosljivosti podatkov:

Posameznik ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, in ko so za to izpolnjeni pogoji skladno z določbami Splošne uredbe in ZVOP-2, pravico do popravka, ugovora, izbrisa ali omejitve obdelave.

    • Informacija o pravici do preklica privolitve, kadar obdelava temelji na privolitvi:

Obdelava posnetkov in imena in priimka avtorja, temelji na privolitvi posameznika. Privolitev lahko kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.  

    • Informacije o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogihzanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki: Avtomatizirano sprejemanje odločitev in/ali profiliranje se ne izvaja.
    • Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu:

Pritožbo lahko podate  Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si tel.: 01 230 9730, spletna stran: www.ip-rs.si).

[1] Obvestilo je izdano na podlagi določb 13. člena Splošne uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov; Splošna uredba).

STAY - Letak

Skip to content