

PECIVO
OCVRTO KVAŠENO PECIVO
Krofe, flancate, miške imamo radi ob praznikih, posebnih priložnostih ali kot sladko razvajanje brez posebnega razloga. Njihova priprava doma je preprosta, če poznamo prave postopke in tehnike.
Prijave in informacije:
Telefon: 080 3900 / 04 277 21 20 / 041 499 934
Email: tecaji@bc-naklo.si
Na tečaju boste spoznali postopke za pripravo ocvrtih kvašenih sladic in slanih prigrizkov, kot so krofi, flancati, miške, piroške in podobne dobrote. Naučili se boste pravilno zamesiti mehko in rahlo kvašeno testo, ki je osnova za vse te izdelke. Spoznali boste trike za uspešno vzhajanje, oblikovanje in cvrtje, da bodo vaši izdelki zlato zapečeni, mehki in okusni. Poleg osnovnega testa boste pripravljali tudi različne nadeve, polnila in prelive, ki bodo popestrili okus in izgled sladic. Tečaj je primeren tako za začetnike kot za tiste, ki želijo izboljšati svoje znanje in tehniko pri pripravi tradicionalnih ocvrtih dobrot.
Trajanje tečaja
1 dan ali 5 pedagoških ur
Cena tečaja
69,00 EUR z DDV
Termin tečaja
19. 2. 2025, ob 16.00
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________