Back

HACCP

HACCP

Praktična uporaba načel HACCP sistemov

 

Program je namenjen vsem odraslim udeležencem, ki se ukvarjajo s predelavo živil, ki so na voljo končnemu potrošniku. Namenjen je tudi vsem, ki si želite dodatnih znanj s področja dobre higienske prakse. Preko predavanj in delavnic bomo spoznali načela sistema HACCP, ki so pomembna pri proizvodnji. Pogledali si bomo tudi načela dobre higienske prakse ter skupaj s praktičnimi primeri poskušali čim bolj opredeliti posamezne korake. Na koncu si boste lahko izdelali tudi lastni načrt po smernicah dobre higienske prakse. Programa se lahko udeležite vsu, ki ste s tem že seznanjeni in si želite znanje obnoviti ali pridobiti dodatne kompetence in tudi tisti, ki se s tem srečujete prvič.

 

ZAKAJ SE UDELEŽITI TEGA PROGRAMA?

Zavedanje za odgovornost, ki jo kot proizvajalci hrane nosimo, je da čim bolj natančno poznamo in opredelimo naše korake ravnanja in z odgovornim pristopom proizvajamo kakovostno in neoporečno hrano. Zato vabimo vse, ki bi si želeli nadgraditi ali osvojiti znanje kako varno proizvajati hrano, da se nam pridružite.

 

CILJI IZOBRAŽEVALNEGA PROGRAMA SO:

  • Seznaniti udeležence z načeli HACCP sistema
  • Pregledati zakonodajo s področja varnega rokovanja z živili
  • Pregledati kaj so tveganja in kaj pomenijo za zdravje ljudi
  • Vpogled v primere dobre prakse
  • Izdelava lastnega načrta po smernicah dobre higienske prakse

PROGRAM:  TUKAJ

TRAJANJE PROGRAMA: 30 pedagoških ur

Pogoj za uspešen zaključek programa: 80 % prisotnost, ki se dokazuje s podpisom na listi prisotnosti (po zaključku programa pridobite potrdilo z opisanimi kompetencami)

 

Termini izvedbe (od 16. do 20. ure):

1. izvedba:

1. srečanje
2. srečanje
3. srečanje
4. srečanje
5. srečanje
6. srečanje
21. 5. 2024
23. 5. 2024
28. 5. 2024
30. 5. 2024
11. 6. 2024
13. 6. 2024

Prijave zbiramo na tej povezavi:  PRIJAVNICA

2. izvedba:

1. srečanje
2. srečanje
3. srečanje
4. srečanje
5. srečanje
6. srečanje
1. 10. 2024
3. 10. 2024
8. 10. 2024
10. 10. 2024
22. 10. 2024
24. 10. 2024

Prijave zbiramo na tej povezavi:  PRIJAVNICA

Cena tečaja: BREZPLAČNO

Projekt sofinancirata Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada plus.    http://www.evropskasredstva.si/ 

Dodatne informacije in prijave (čim prej oz. do zapolnitve prostih mest): tecaji@bc-naklo.si ali nada.zupanc@bc-naklo.si ter na telefonski številki 04 277 21 20 ali 041 499 934.

Skip to content