Back

GIMNAZIJA

Vizija

Gradimo na temeljih medsebojnega spoštovanja, znanja, truda in odgovornosti do narave. Naš dijak spoznava, da je pomembna pot do cilja, odkriva, v čem je dober, katere talente in sposobnosti ima.


ZADNJE NOVICE

Multimedijska ekipa Drone Team Formation (DTF) Georesearch

Multimedijska ekipa Drone Team Formation (DTF) V šolskem letu 2024/2025 smo na Biotehniškem centru ustanovili multimedijsko ekipo imenovano Drone Team Formation (DTF Georesearch). Namen multimedijske ekipe je ustvarjanje kratkih video posnetkov z utrinki življenja in dela v BC Naklo, poleg tega

Preberi več »

Ponovno prejeli Krkine nagrade in priznanja

Ponovno prejeli Krkine nagrade in priznanja Krkine nagrade 2024 V petek, 27. 9. 2024, so gimnazijci 4. letnika biotehniške gimnazije Biotehniškega centra Naklo, v Novem mestu, na 54. Krkinih nagradah podjetja Krka prejeli Krkino nagrado in priznanje. Nagrajena raziskovalna naloga je

Preberi več »

Nagovor ravnateljice

Priložnost za prihodnost

Drage dijakinje, dragi dijaki, spoštovani starši,

dobrodošli na spletni strani naše gimnazije. Z vključitvijo v gimnazijski izobraževalni program stopate na novo pot – vstopate v obdobje priprav na študij in v čas iskanja odgovorov na pomembna življenjska vprašanja. Gimnazija v Biotehniškem centru Naklo je kraj za pridobivanje splošnega znanja, je tudi razvojno učno okolje, v katerem se mladi podajate na pot intelektualne in osebnostne rasti. Naš gimnazijski program spodbuja interdisciplinarno učenje, kar vam omogoča, da razvijete široko razumevanje sveta. Povezovanje znanj in veščin z različnih predmetnih področij krepi celovitost in ustvarjalnost ter vas pripravlja na nove izzive trajnostnega razumevanja sveta. Spodbujamo raziskovalni pristop k učenju, kjer sodelujete pri projektih in raziskovalnih nalogah ter v večkulturnem mednarodnem okolju. Taka praksa vam prinaša praktične izkušnje, predvsem razvija kritično razmišljanje in spodbuja analitične sposobnosti. Vsak od vas ima priložnost sodelovati z mentorji, strokovnjaki na svojih področjih. Tak osebni pristop omogoča, da odkrivate svoje talente in jih razvijate v poklicni potencial. Z zanimivim izbirnim programom boste lahko aktivno soustvarjali socialni in kulturni vsakdan na šoli in tako pridobili tudi sposobnosti vodenja in sodelovanja v skupnosti. Skupaj bomo razvijali socialne in kulturne vrednote, ki bodo vaša štiriletna dediščina in hkrati vstopnica v odraslo obdobje.

Pridružite se nam pri soustvarjanju.

Andreja Ahčin, ravnateljica srednje šole in gimnazije s timom vodij in učiteljskim zborom

RAZISKOVANJE NA GIMNAZIJI

 

Na Biotehniškem centru Naklo z aktivnim usmerjanjem in spodbujanjem mladih, lahko dosežemo, da mladi uresničujejo svoje raziskovalne ambicije. Mnogi izmed njih se lotijo biotehnološkega raziskovalnega dela kar v šolskih laboratorijih, ki so za naše potrebe dobro opremljeni.  Dijaki si tako tekom šolanja naberejo ogromno znanja o gojenju mikroorganizmov, o vplivih dejavnikov na njihovo rast in pomembnosti le-teh v mikrobiologiji in biotehnologiji. Nova spoznanja in bogate izkušnje iz raziskovalnega laboratorijskega dela, dijaki uporabijo za reševanje problemov današnjega časa, hkrati pa so to bogate izkušnje potrebne za njihovo nadaljnje izobraževanje na fakultetah. Izbrane raziskovalne naloge dijaki tudi suvereno predstavijo na Gibanju znanost mladini Slovenije in Krkinih nagradah, za katere že več kot deset let prejemamo tudi različna priznanja in Krkine nagrade.

Šola ambasadorka Evropskega parlamenta – EPAS

Dijaki 2.letnika gimnazijskega programa so vključeni vprojekt Šola ambasadorka Evropskega parlamenta – EPAS. Gre za mednarodni projekt, v katerem mladi spoznavajo delovanje in pomen EU in evropskega parlamenta. Poleg znanja pridobijo tudi izkušnje aktivnega državljanstva.Imeli so možnost pogovora zrazličnimi slovenskimi evropskimi poslanci.Iskali so konkretne rešitve za različne pereče probleme na področju podnebnih sprememb, zaposlovanja mladih, svobode govora in lažnih novic. Z aktualnimi novicami urejamo Facebook stran EPAS BC Naklo in pri tem pridobili dragocene izkušnje z upravljanjem družbenih omrežij.

Priložnost za prihodnost

MEPI

»MEPI je mednarodni mladinski program, ki temelji na vztrajnosti in premagovanju samega sebe. Daje nam možnost, da pridobimo izkušnje s področja veščin, prostovoljstva in športa. Najbolj so nam všeč odprave,ki jih načrtujemo sami in se ob tem družimo.« Nuša in Rebeka

Zdrav duh v zdravem telesu

ŠPORTNIKOM PRIJAZNA ŠOLA

Vsako leto je na voljo več izbirnih športnih dni. Gimnazijci se lahko udeležijo različnih športnih taborov, npr. v Seči in Planici. STATUS ŠPORTNIKA športnikom omogoča lažje usklajevanje šolskih in športnih obveznosti.

“Treniram atletiko v disciplini meta kopja. Kopje
mečem zdaj že tri leta. Treningi so zahtevni tako
pozimi, ko se posvetimo moči, kot poleti, ko
vadimo tehniko in eksplozivnost. Trening imam
šestkrat na teden po dve uri, kar pa pomeni
toliko manj časa za šolo, zato si dobro
razporedim čas za šolo in treninge.”
GABER BRAJNIK, 4. letnik

“HIP HOP plešem od svojega 6 leta starosti. Od leta 2017 tekmujem kot plesalka male skupine in eno leto v parih. Z malo skupino smo bile Evropske in večkratne državne prvakinje, zmagale smo tudi na vseh plesnih festivalih, ki smo se jih udeležile. V letošnjem letu smo doživele novo izkušnjo v oddaji Slovenija ima talent in priplesale do polfinala. Treningi potekajo šestkrat na teden in je potrebno veliko discipline, usklajevanja in sprotnega dela, zato mi je v veliko pomoč status športnice, kjer imam možnost, da se dogovorim s profesorji za ocenjevanja.“ NEJA EGER, 2. letnik

MEŠANI PEVSKI ZBOR IN ŠOLSKI BEND

Šolski pevski zbor tradicionalno nastopa na dobrodelnem večeru, ki ga dijaki organizirajo skupaj z učitelji mentorji, se udeležuje pevskih tekmovanj, sodelujeje pri šolskih prireditvah in vsako leto za Dan Evrope povabi medse znanega pevca in ustvarjalca – lani je bil to Rudi Bučar. 
Šolskemu pevskemu zboru se je pred kratkim pridružil tudi šolski bend, mentor je Rok Nemanič.

Skip to content