VEGANSKE JEDI
OSNOVE VEGANSKE KUHINJE
Veganska kuhinja ponuja nešteto možnosti za ustvarjanje okusnih in hranljivih jedi brez živalskih sestavin. Na delavnici Osnove veganske kuhinje bomo spoznali, kako z rastlinskimi živili preprosto nadomestiti mleko, jajca in smetano ter pripraviti jedi, ki navdušijo prav vsakogar.
Prijave in informacije:
Telefon: 080 3900 / 04 277 21 20 / 041 499 936
Email: tecaji@bc-naklo.si
Udeleženci bodo najprej spoznali teoretične osnove veganske prehrane, ključne vire hranil in možnosti nakupa kakovostnih rastlinskih sestavin. Nato bomo skupaj pripravili štiri jedi – umešana »jajčka« iz tofuja, kremno omako iz indijskih oreščkov, bogato omako bolonjez in sladke lončke s skutko tofutko. Med pripravo bomo raziskovali, kako lahko posamezne komponente uporabimo v drugih jedeh in jih prilagodimo svojim okusom. Delavnica se bo zaključila z druženjem ob okušanju pripravljenih jedi. Delavnico vodi Vita Vybihal Šranc.
Trajanje delavnice
1 dan ali 5 pedagoških ur
Cena delavnice
72,00 EUR z DDV
Termini delavnice
08. 01. 2026, ob 16.00
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
O predavateljici
Vita Vybihal Šranc se z ustvarjanjem in razvojem receptov ukvarja že desetletje. Svojo kulinarično pot je začela kot blogerka pod imenom Little Kitchen Vibes, jeseni 2023 pa je skupaj z možem prevzela vegansko restavracijo Tavči kuhna – sprva na Bledu, zdaj v Lescah – kjer še naprej uresničuje svojo strast do ustvarjalne, rastlinske kuhinje.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
