VEGETARIJANSKE IN VEGANSKE JEDI
RASTLINSKI PIKNIK
Pikniki so čas za sproščeno druženje ob dobri hrani, vendar ko se med povabljenci znajdejo tudi vegetarijanci ali vegani, se marsikdo vpraša, kaj pripraviti, da bodo vsi gosti zadovoljni. Na delavnici bomo ustvarili okusne, barvite in nasitne jedi, ki bodo prepričale zagovornike rastlinske prehrane.
Prijave in informacije:
Telefon: 080 3900 / 04 277 21 20 / 041 499 936
Email: tecaji@bc-naklo.si
Udeleženci bodo spoznali, kako s preprostimi rastlinskimi sestavinami pripraviti popoln piknik meni vse od sočnega fižolovega burgerja do okusnih zelenjavnih ražnjičev, osvežilne maroške kuskusove solate in poletne panzanelle. Naučili se bomo, kako jedi začiniti in uravnotežiti, da bodo polne okusa in primerne za pripravo na prostem. Delavnica bo praktično zasnovana. Udeleženci bodo jedi pripravljali sami, jih postregli kot na pravem pikniku in jih ob koncu tudi skupaj poskusili. Delavnico vodi Vita Vybihal Šranc.
Trajanje delavnice
1 dan ali 5 pedagoških ur
Cena delavnice
72,00 EUR z DDV
Termini delavnice
23. 04. 2026, ob 16.00
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
O predavateljici
Vita Vybihal Šranc se z ustvarjanjem in razvojem receptov ukvarja že desetletje. Svojo kulinarično pot je začela kot blogerka pod imenom Little Kitchen Vibes, jeseni 2023 pa je skupaj z možem prevzela vegansko restavracijo Tavči kuhna – sprva na Bledu, zdaj v Lescah – kjer še naprej uresničuje svojo strast do ustvarjalne, rastlinske kuhinje.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
