Back

ZAKAJ IZBRATI VIŠJEŠOLSKI ŠTUDIJ?

Zakaj izbrati višješolski študij?

Zakaj v Višjo strokovno šolo na BC Naklo?

  • Višješolski študijski programi so izrazito praktično naravnani, saj boste v dveh študijskih letih deleženi kar 800 ur praktičnega izobraževanja na različnih deloviščih. Prednost tega je, da boste že v času študija lahko spoznali različna dela, ki jih lahko opravljate z bodočim poklicem, spoznali boste bodoče delodajalce in oni bodo spoznali vas.
     
  • Praktična, aplikativna znanja, ki jih boste prejeli med študijem, so tista, zaradi katerih ste tudi bolj zaposljivi na različnih delovnih mestih. Višješolski diplomanti spadajo namreč med najbolj iskan in cenjen kader na trgu dela. 
     
  • Poleg strokovnih znanj, boste v okviru višješolskega študija prejeli tudi pomembna znanja s področja podjetništva in poslovnega sporazumevanja, kar vas bo pripravilo tudi na morebitno samozaposlitev. 
     
  • Imate tudi možnost študija ali opravljanja praktičnega izobraževanja v tujini v okviru programa Erasmus+.
     
  • Pomembne izkušnje in veščine si lahko pridobite v podjetniškem inkubatorju Green lab, kjer se študenti spoznavajo z novimi tehnologijami in se aktivno uvajajo v raziskovalno delo, lahko pa tudi preizkušajo svoje poslovne ideje. 
     
  • V kompetenčno-kariernem središču vas bomo že tekom študija pripravljali na vstop na trg dela,
    vam pomagali navezovati stike z delodajalci in vam svetovali ter vas usmerjali na vaši karierni poti. 

Poleg tega:

  • za študij ni nobenih starostnih omejitev
  • študij prilagajamo potrebam izrednih študentov
  • priznamo vašo predhodno pridobljeno izobrazbo, pa tudi neformalna znanja
  • z vami izdelamo osebni študijski načrt, s katerim je študij prijaznejši aktivnim športnikom, tistim z večjimi poslovnimi omejitvami in zdravstvenimi omejitvami
  • z osebnim študijskim načrtom je možno tudi prehajanje med programi
     

V BC Naklo vam nudimo:

  • pester učni poligon z modernimi učilnicami, delavnicami, labolatoriji in ekološkim posestvom
  • možnost brezplačnega parkiranja na šolskem parkirišču
  • pridobivanje znanj in spretnosti v prijetnem podeželjskem okolju, med prijaznimi ljudmi

 


 

BODOČI ŠTUDENTJE, DOBRODOŠLI

 

Pozdravljeni, bodoči študenti in študentke,

veseli nas, da ste se odločili pridobiti dodatna znanja in nov poklic na Višji strokovni šoli Biotehniškega centra Naklo. Pred začetkom študija se vam zagotovo postavljajo določena vprašanja in dileme, kot denimo: “Bom to zmogel, bom dobil ustrezna znanja, je to pravi poklic zame, kaj če mi ne uspe ipd.”

Kot študent ali študentka višješolskih študijskih programov Upravljanje podeželja in krajine, Naravovarstvo in Hortikultura ter Živilstvo in prehrana vam je ponujena priložnost, da zvišate svojo izobrazbo ali se prekvalificirate ter pridobite/razvijete praktično uporabna znanja in ključne strokovne kompetence, ki so danes med delodajalci najbolj iskane in cenjene. Z diplomo in pridobljenim nazivom strokovne izobrazbe inženir/inženirka lahko samozavestno vstopite v svet dela in si ustvarite uspešno kariero. Programi so modularno ter kreditno ovrednoteni v skladu z evropskim sistemom ECTS, in sicer s 120 KT. Študentom omogočajo izbirnost, skupne module z drugimi višješolskimi programi, interdisciplinarnost in horizontalno prehajanje, povezovanje teoretičnega in praktičnega izobraževanja ter partnersko sodelovanje izobraževalnih organizacij, podjetij in študentov.

Želimo, da je vaša odločitev za študij jasna, zato vas vabimo, da prediskutirate odprta vprašanja in dileme. Kontaktirajte nas in z veseljem se bomo pogovorili in vam olajšali odločitev. Pokličete ali pišete v referat Višje strokovne šole (referentka Andreja Zupančič, andreja.zupancic@bc-naklo.si, referat.visja@bc-naklo.si, 04 277 21 45, 070 485 353).

Skip to content