

PRAKTIČNA UPORABA NAČEL HACCP SISTEMOV
HACCP
Zavedanje za odgovornost, ki jo kot proizvajalci hrane nosimo, je da čim bolj natančno poznamo in opredelimo naše korake ravnanja in z odgovornim pristopom proizvajamo kakovostno in neoporečno hrano. Zato vabimo vse, ki bi si želeli nadgraditi ali osvojiti znanje kako varno proizvajati hrano, da se nam pridružite.
Informacije in prijave:
Telefon: 04 277 21 04 ali 04 277 21 20 ali 041 499 934
Email: nada.zupanc@bc-naklo.si ali tecaji@bc-naklo.si
Program je namenjen vsem odraslim udeležencem, ki se ukvarjajo s predelavo živil, ki so na voljo končnemu potrošniku. Namenjen je tudi vsem, ki si želite dodatnih znanj s področja dobre higienske prakse. Preko predavanj in delavnic bomo spoznali načela sistema HACCP, ki so pomembna pri proizvodnji. Pogledali si bomo tudi načela dobre higienske prakse ter skupaj s praktičnimi primeri poskušali čim bolj opredeliti posamezne korake. Na koncu si boste lahko izdelali tudi lastni načrt po smernicah dobre higienske prakse. Programa se lahko udeležite vsi, ki ste s tem že seznanjeni in si želite znanje obnoviti ali pridobiti dodatne kompetence in tudi tisti, ki se s tem srečujete prvič.
UDELEŽENCI S PROGRAMOM
• Se seznanijo z načeli HACCP sistema.
• Pregledajo zakonodajo s področja varnega rokovanja z živili.
• Pregledajo kaj so tveganja in kaj pomenijo za zdravje ljudi.
• Dobijo vpogled v primere dobrih praks.
• Izdelajo lastni načrt po smernicah dobre higienske prakse.
PROGRAM: TUKAJ
TRAJANJE PROGRAMA:
Program traja 30 pedagoških ur. Pogoj za uspešen zaključek programa je 80 % prisotnost, ki se dokazuje s podpisom na listi prisotnosti (po zaključku programa pridobite potrdilo z opisanimi kompetencami).
TERMINI (od 16. do 20. ure)
3. izvedba:
1. srečanje | 2. srečanje | 3. srečanje | 4. srečanje | 5. srečanje | 6. srečanje |
11.03.2025 | 13.03.2025 | 18.03.2025 | 20.03.2025 | 1.04.2025 | 3.04.2025 |
4. izvedba:
1. srečanje | 2. srečanje | 3. srečanje | 4. srečanje | 5. srečanje | 6. srečanje |
4.11.2025 | 6.11.2025 | 11.11.2025 | 13.11.2025 | 25.11.2025 | 27.11.2025 |
CENA PROGRAMA: Brezplačno
Projekt sofinancirata Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada plus. http://www.evropskasredstva.si/