

TORTE ZA RAZLIČNE PRILOŽNOSTI
IZDELAVANJE IN PEKA TORT
Nudimo 6 tečajev izdelovanja, peke in krašenja tort za različne priložnosti. Namenjeni so vsem, ki želijo izpopolniti svoje slaščičarsko znanje – od začetnikov do tistih, ki stremijo k mojstrstvu.
Na začetnem tečaju se udeleženci naučijo osnov priprave tort, od peke biskvita do izdelave krem in dekoracij iz sadja in čokolade. V nadaljevalnih programih se poglobijo v pripravo posebnih sladic, kot so tartalete, creme brulee, mousse in sodobne dekorativne tehnike. Napredni tečaji vključujejo izdelavo brezglutenskih tort, uporabo sadnih pirejev, ganašev in dekoracijo z razpršilnimi tehnikami ter makroni.
Tečajniki ob koncu pridobijo znanje za izdelavo unikatnih otroških, poročnih in slavnostnih tort z uporabo tičino mase, čokoladnih elementov in sodobnih vizualnih efektov.
Prijave in informacije:
Telefon: 080 3900 / 04 277 21 20 / 041 499 934
Email: tecaji@bc-naklo.si
1. IZDELAVA IN KRAŠENJE TORT ZA RAZLIČNE PRILOŽNOSTI Z ZMAGOM ROVŠNIKOM
Organiziramo sklop 4 tečajev izdelovanja tort pod vodstvom slaščičarja Zmaga Rovšnika. Tečaji potekajo 2 dni po 5 pedagoških ur.
Cena posameznega tečaja: 92,00 EUR z DDV/tečaj.
TORTE ZA ZAČETNIKE (1)
Na začetnem tečaju se seznanite s pripravo tort s tehniko hlajenja, kuhanja in pečenja. Te torte imajo krajši rok uporabe, vendar dopuščajo uporabo svežih sestavin. Izdelovali boste osnovne biskvitne mase z dodajanjem oreškov, čokolade in drugih sestavin ter spoznali, kako brez dodanih koncentratov in ojačevalcev pripraviti okusne kreme iz sadja, skute, jogurta itn. Izdelovali boste sadne želeje in gele, pripravili osnovne čokoladne ganaše in sadne oblive za dekoracijo. Izdelovali boste tudi dekoracije iz svežega sadja, jagodičevja, čokolade, obmazovali torte s smetano in icing kremo ter brizgali dekoracije z nastavki.
Termini tečaja
24. 9. – 25. 9. 2024, ob 16.00
6. 11. – 7. 11. 2024, ob 16.00
TORTE ZA VSE, KI ŽELITE USTVARJATI (2)
Spoznali boste izdelavo krhkega in maslenega testa. Izdelovali boste torte z jesenskimi dodatki kot so jagodičevje, semena, grozdje, kostanj, hruške, buče ipd. Naučili se boste izdelovati creme brulee, tartalete, sadne ganaše in mousse. torte boste dekorirali z uporabo moderne dekoracije iz čokolade, meringe, makronov in svežega jagodičevja.
Termini tečaja
27. 11. – 28. 11. 2024, ob 16.00
15. 1. – 16. 1. 2025, ob 16.00
ŽELIM POSTATI SLAŠČIČAR – IZDELAVA IN KRAŠENJE TORT ZA RAZLIČNE PRILOŽNOSTI (3)
Izdelovali boste sponge biskvit z mandlji, brez moke, z dodatkom sadnih pirejev, čokolade, pomaranče, pasjonke ipd. Pri dekoriranju boste uporabili sadne in čokoladne glasashe in tehniko dekoriranja z nanašanjem kakavovega masla z razpršilno pištolo. Uporabili boste tudi makrone in tehniko zamrzovanja čokolade.
Termini tečaja
12. 2. – 13. 2. 2025, ob 16.00
19. 3. – 20. 3. 2025, ob 16.00
ALI SEM ŽE SLAŠČIČARSKI MOJSTER (4)
Na tečaju boste združili vsa znanja in tehnike, ki ste se jih naučili na prejšnjih treh tečajih, jih tako obnovili in pripravili še okusnejše torte. Uporabili bomo novo tehniko obmazovanja tort z Royal Icing kremo (maslena krema, švicarska maslena krema in čokoladni ganaš). Pri dekoriranju pa se naučimo novih tehnik dekoriranja tort z vzoci oz. šablonami. Uporabili bomo tehniko videza beton, marmor in druge tehnike, ki so v tem času popularne v svetu slaščičarstva.
Termini tečaja
16. 4. – 17. 4. 2025, ob 16.00
14. 5. – 15. 5. 2025, ob 16.00
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2. OTROŠKE TORTE IN TIČINO MASA
Na tečaju boste spoznali različne načine izdelave otroških tort z uporabo tičino mase. Najprej boste izvedeli osnovna pravila, kako pravilno pripraviti torto in le-to tudi spekli. Izdelali boste čokoladni obliv in ganaš ter izdelali masleno kremo za garniranje, ki jo uporabljamo pri izdelavi tort, okrašenih s tičino maso. V nadaljevanju boste spoznali lastnosti in uporabo tičino mase ter barve, orodja in pripomočke, ki se uporabljajo pri izdelavi dekoracij. Spoznali boste pravila pri valjanju in prekrivanju tort s tičino maso, pa tudi postopke risanja in pisanja po tičino masi ter postopke izrezovanja in oblikovanja raznih figuric, živalic, rožic ipd.
Trajanje tečaja
1 dan ali 5 pedagoških ur
Cena tečaja
85,00 EUR z DDV
Termin tečaja
21. 11. 2024, ob 16.00
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
3. POROČNE TORTE
Na tečaju boste spoznali izdelavo višjih enonadstropnih poročnih tort z različnimi okusi, pri tem bomo v torte vkomponirali razne diske in polnila, ki bodo pri prerezu pričarale edinstven videz in pri zaužitju nepozaben okus. Za premaze in dekoracijo bomo uporabili ganaš iz bele, mlečne in temne čokolade, ter masleno kremo. Pri tem bomo ustvarili zanimive vzorce, kot so marmor, čipka, itd. Dekoracijo pa bomo izdelali iz temperirane čokolade, čokoladne modelirne in sladkorne mase ter jo zanimivo uporabili pri dekoraciji omenjenih tort.
Trajanje tečaja
2 dni ali 10 pedagoških ur
Cena tečaja
92,00 EUR z DDV
Termin tečaja
29. 1. in 30. 1. 2025, ob 16.00
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________