

OD PREDJEDI DO SLADICE
ŠTRUKLJI
Štruklji so nepogrešljiv del slovenske kulinarične dediščine in navdušujejo s svojo raznolikostjo ter bogatim okusom. Na tečaju bomo odkrivali številne načine priprave te priljubljene jedi, ki se poda tako k slanim kot sladkim obrokom.
Prijave in informacije:
Telefon: 080 3900 / 04 277 21 20 / 041 499 934
Email: tecaji@bc-naklo.si
Štruklji so tradicionalna slovenska jed, ki se je prvotno razvila na Dolenjskem, danes pa jih poznamo in pripravljamo po vsej Sloveniji v številnih različicah. Pripravljeni so lahko iz vlečenega, kvašenega ali listnatega testa, njihova uporaba pa sega od predjedi do sladic.
Na tečaju boste spoznali različne tehnike priprave in oblikovanja štrukljev ter se naučili izdelati tako slane kot sladke različice. Med drugim boste pripravljali skutine, ajdove, smetanove, krompirjeve, fižolove, pehtranove, vanilijeve, vipavske, borovničeve in celo gluhe štruklje. Tečaj vodi Zmago Rovšnik.
Trajanje tečaja
1 dan ali 5 pedagoških ur
Cena tečaja
69,00 EUR z DDV
Termin tečaja
9. 10. 2024, ob 16.00
17. 3. 2025, ob 16.00
Zbiramo prijave. Pokličite nas.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________